Поділитись:

За відбудову кожного регіону України відповідатиме окрема країна, – Кирило Тимошенко

Четвер, 28 квітня 2022, 12:14
За відбудову кожного регіону України відповідатиме окрема країна, – Кирило Тимошенко

В Офісі Президента України напрацьовують план повоєнної відбудови, відповідно до якого за відновлення кожного з регіонів відповідатиме конкретна країна світу. В тому числі планується залучити іноземних архітекторів.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю каналу Рада, інформує ТСН.

«Ми взагалі за, щоб підключалися архітектори іноземні. І ми це будемо робити. Тому ми і хочемо, щоб за кожен регіон відповідала конкретна країна. Це не стосується тільки будівництва, а стосується і архітекторів, дизайнерів тощо», – сказав він.

Тимошенко повідомив, що вже декілька країн зголосилися до такої роботи. Серед них – Велика Британія, яка виявила бажання відбудовувати Київ та Київську область. Також один з іноземних футбольних клубів зголосився відновлювати стадіон у Чернігові.

Для кращої координації такої роботи Міністерство регіонального розвитку, разом з усіма військовими адміністраціями, громадами тощо створює каталог кожної окремої області. В такому каталозі буде не лише перелік пошкодженої інфраструктури, але й концепція того, як має виглядати регіон після його відбудови.

«Ми зараз робимо таке домашнє завдання для того, щоб країни розуміли, який це обсяг коштів. І будемо надавати їм по кожному регіону інформацію», – пояснив Тимошенко.

При цьому, наголосив він, початковий етап цієї роботи виконується саме українськими фахівцями.

«Поки що ми першу роботу – це робота, можна сказати так, генерального планування кожного регіону – робимо з нашими українськими архітекторами. Тому у нас також є батальйон волонтерів-архітекторів. Їм дійсно ніхто не платить гроші. Вони зголосилися допомагати і робити для країни таку справу», – підкреслив заступник керівника ОП.

Нагадаємо: міністр інфраструктури Олександр Кубраков раніше заявив. що після війни нові будинки в Україні проєктуватимуть з бомбосховищем та укріпленим підземним паркінгом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
16 листопада 2023
31 жовтня 2023
12 жовтня 2023
04 вересня 2023
21 серпня 2023
09 серпня 2023
03 серпня 2023
18 липня 2023
22 червня 2023