Поділитись:

Через війну в Україні ціни на продукти у світі будуть високими 2-3 роки

Субота, 23 квітня 2022, 09:23
Через війну в Україні ціни на продукти у світі будуть високими 2-3 роки

Протягом кількох років у світі ще буде спостерігатися хвиля високих цін на продукти. Це буде зумовлено бажанням багатьох держав накопичувати резерви. Передусім таке припущення найбільше стосується країн, які завжди купували зерно в України.

Про це заявив новий міністр агрополітики Микола Сольський, повідомляє 24 канал.

Посадовець зазначив, що Україна продовжує продавати зерно в ті ж країни, в які воно постачалося й до 24 лютого. Проте після вторгнення Росії в Україну розміри нашого експорту зменшилося.

Тому, наприклад, Єгипет уже закупляє зерно в країнах, де воно дорожче. Окрім цього, обсяги закупівель роблять більшими. Міністр вважає, що це потрібно цій державі для готовності до непередбачуваних ситуацій. Проте таким чином і відбувається «розганяння» цін світового ринку.

«Тобто навіть якби ця історія закінчилася чарівним чином завтра, хвиля високих цін буде ще 3-5 років, поки не вирівняються настрої і не буде балансу», – підсумував Сольський.

Він пояснив, що при збільшенні попиту його намагаються нормалізувати збільшенням ціни. І такі думки – не припущення, а одна із закономірностей функціонування світової економіки.

Нагадаємо, що на території України, зокрема і Волинської області, в обігу може перебувати масло (селянське, солодковершкове, 73% жирності виробництва ТОВ «Пустомитівський молокозавод» (с. Пустомити, Гощанський район, Рівненська область), яке не відповідає вимогам законодавства про харчові продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів