Поділитись:

У Луцькій громаді прихистили 15 тисяч переселенців

П'ятниця, 22 квітня 2022, 08:53
У Луцькій громаді прихистили 15 тисяч переселенців

Станом на 21 квітня реальна кількість внутрішньо переміщених осіб у Луцькій громаді сягає більше 15 тисяч.

Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук під час зустрічі з делегацією представництва управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН).

«З перших днів нового етапу війни ми заснували центр допомоги біженцям, який базується на управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Люди, які приїхали в наше місто з міст, де ведуться бойові дії або які знаходяться в окупації, можуть звернутися до цього центру, отримати продукти, засоби гігієни, дитячий та дорослий одяг, дитячі меблі та інші речі, що необхідні у повсякденному житті. Щоденно до нас звертаються близько 1 000 осіб», – зазначив Ігор Поліщук.

Окрім того, для переселенців працює психологічний штаб. Безліч людей, які приїздять з міст, де були обстріли, мають складний емоційний стан.

«Ми об’єднали провідних психологів нашого міста у волонтерський штаб, де надають психологічну допомогу як за гарячою телефонною лінією, так і під час особистого прийому», – додав міський голова.

Ігор Поліщук зазначив, що заклади культури, бібліотеки та багато інших закладів міста переорієнтувалися на арт-терапію для переселенців, а особливо — для їх дітей.

Під час свого візиту до Луцька делегація ООН зробить оцінку гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих у громаді, та визначить основні напрямки можливої допомоги. Окрім того, учасники делегації зацікавлені у налагодженні співробітництва з органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що контакти організацій і установ, які надають допомогу в умовах воєнного стану тепер є в одному універсальному збірнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів