Поділитись:

У Великодній виставці в Луцьку взяли участь переселенці з різних куточків України (відео)

Четвер, 21 квітня 2022, 21:40
У Великодній виставці в Луцьку взяли участь переселенці з різних куточків України (відео)

У Луцьку відкрилась 26-та, щорічна, виставка «Писанковий дивосвіт». Цьогоріч захід особливий, бо ж у ній взяли участь вимушені переселенці з різних куточків України.

На відкритті виставки побували журналісти телеканалу Конкурент TV, які поспілкувались і з учасниками та дізнались як створювались особливі писанки до Великодня.

Тут, аби відволіктись від пережитого переселенці долучились до творчих занять – взялись розмальовувати писанки до Великодня. Деякі готові писанки, розмальовані власноруч дітками з інших міст України, навіть опинились на 26-їй щорічній виставці «Писанковий дивосвіт», яка відбулась в артгалереї «Луцьк».

Цьогоріч виставка особлива. Бо ж у ній взяли участь вимушено переселені українці з різних куточків країни. З Харкова, Києва, Миколаєва, Запоріжжя та Маріуполя. Святкові писанки учасники виставки виготовляли у луцькій художній школі. Туди вони прийшли із бажанням, а тамтешні викладачі вже навчили їх основам писанкарства.

Переселенці зізнаються – тішаться що у Луцьку знайшли те, що допомогло їм відволіктись від пережитого пекла війни та втрати рідної домівки.

З-поміж писанок тут представили і особливі картини, які усі учасники малювали – спільно.

Усього у підготовці до виставки взяли участь понад сотня людей, із різних куточків України. Їм разом вдалось виготовити 256 писанок, кожна з яких сповнена любові та особливого сенсу.  

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів