Поділитись:

У Німеччині застерігають від бойкоту російської культури

Вівторок, 19 квітня 2022, 10:37
У Німеччині застерігають від бойкоту російської культури

Уповноважена уряду ФРН з прав людини та гуманітарної допомоги Луіза Амтсберг (Luise Amtsberg) застерігає проти бойкоту російської культури у Німеччині.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькому виданню Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), яке було опубліковане у вівторок, 19 квітня, інформує Українська служба DW.

Омбудсмен переконує, що припинити відвідувати російські ресторани або бойкотувати російське мистецтво та культуру через путінську війну було б неправильно.

«Спілкуйтесь один з одним, у тому числі у сфері мистецтва та культури, і ви переконаєтесь, що не всі росіяни схвалюють цю агресивну війну», - закликала вона німців.

Коментуючи відмову від російської літератури у деяких книжкових магазинах, Амтсберг сказала:

«Я також не вважаю правильним те, що магазини, судячи з усього, прибирають з полиць твори Достоєвського та Толстого. Сам по собі путін - це не росія, і тим паче він не є символом російської культури».

Вона також наголосила, що «просто неправильно якось вороже ставитися до росіян або покладати на них відповідальність за цю війну».

Раніше, коментуючи дискримінацію російськомовних у Німеччині, офіційний представник уряду ФРН заявив: «так, такі правопорушення існують, але немає жодних підстав для того, щоб говорити про прогресуючу неприязнь до російськомовних людей у Німеччині».

Він звернув увагу на дезінформацію з російського боку. Втім, раніше влада ФРН зазначала, що протягом останніх тижнів дійсно зросла кількість правопорушень на ґрунті як антиросійських, так і антиукраїнських настроїв.

Нагадаємо: нещодавно віцеканцлер Німеччини Роберт Габек розкритикував Україну за небажання прийняти візит федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів