Поділитись:

Посол пояснив, чому Україна відмовила Штайнмаєру у візиті

Четвер, 14 квітня 2022, 06:40

Україна повідомила президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру, що його візит може відбутися лише після приїзду Олафа Шольца з новими домовленостями.

Про це розповів посол України у Німеччині Андрій Мельник, – пише Європейська правда. 

Коментуючи історію із відмовою України погоджувати приїзд Штайнмаєра до Києва, Мельник пояснив, що він передав у якості пояснення причин такого рішення.

"На відповідні запити (про зустріч Штайнмаєра з президентом Зеленським) були передані меседжі про те, що на даному етапі для української держави пріоритетом є приїзд голови німецького уряду, оскільки саме голова уряду, канцлер Німеччини, ухвалює рішення, які ми всі очікуємо", – пояснив він.

Мельник відмовився коментувати або спростовувати припущення журналіста ЄП про те, що причиною відмови є спірна позиція Штайнмаєра щодо України й пояснив, що Київ віддає перевагу нагальним зустрічам:

"У нас зараз немає часу на якісь протокольні обміни Для нас зараз питання стоїть руба – чи ми виживемо і чи ми зможемо мінімізувати жертви серед українців".

Утім посол також наголосив, що не вірить у тверду зміну позиції президента Штайнмаєра щодо України та Росії.

"Я не вірю, що людина може змінитися протягом кількох тижнів, тим більше така людина і такий політик як Штайнмаєр, який уже протягом понад двадцяти років займає провідні позиції в урядах Німеччини", – заявив посол, нагадавши про причетність Штайнмаєра до побудови "Північного потоку-2" тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів