Поділитись:

Лукашенко введе війська, якщо путін його змусить, – білоруська опозиціонерка

Понеділок, 18 квітня 2022, 09:30

Ймовірність вступу армії Республіки Білорусь у війну в Україні досі лишається високою та залежить від того, про які умови путін висуває лукашенку.

Про це в інтерв'ю сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла білоруська опозиціонерка, довірена особа кандидатки у президенти Республіки Білорусь Світлани ТихановськоїТетяна Сіваченко.

«Я думаю, лукашенко дуже не хоче вводити війська. Але якщо його путін змусить – він це зробить», – зазначила Тетяна Сіваченко.

Опозиціонерка додає, що нікому не відомо, про що лукашенко домовився з путіним. Однак, на її переконання, лукашенко не хоче відправляти білорусів на війну, але багато чого залежить від путіна.

«Якщо говорити про напад з боку Білорусі – я всім серцем щиро надіюся, що такого ніколи не станеться. Але ніхто не застрахований… Ми бачили всі, як сотні танків їхали по Гомелю у бік Чернігова. На жаль, нічого не проходить – це просто перегрупування. Росії вірити в жодному разі не можна. Зараз все залежить від того, які умови путін ставить лукашенку. Цілком можливо, що з боку Білорусі ще щось буде. Я думаю, що зараз триває підготовка і ще нічого не закінчилося», – наголошує опозиціонерка.

Про перетворення Білорусі у «російську губернію», думки білорусів про війну в Україні, партизанський рух та загрозу наступу на Волинському напрямку спілкуємося із білоруською опозиціонеркою, довіреною особою кандидатки у президенти Республіки Білорусь Світлани Тихановської на виборах 2020 року – Тетяною Сіваченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів