Поділитись:

Білоруська опозиціонерка розповіла, чи підтримують білоруси війну

Понеділок, 18 квітня 2022, 09:04
Білоруська опозиціонерка розповіла, чи підтримують білоруси війну

Деякі білоруси змінили свою думку про путіна і росію після 24 лютого. Разом з тим, частина білоруського суспільства, піддана російській пропаганді, підтримує так звану «спецоперацію» в Україні.

Про це в інтерв'ю сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла білоруська опозиціонерка, довірена особа кандидатки у президенти Республіки Білорусь Світлани ТихановськоїТетяна Сіваченко.

За її словами, ставлення до росії і путіна у когось з білорусів змінилося, а в когось – ні.

«Я знаю декілька приватних прикладів. У мене було декілька знайомих, які були абсолютно аполітичними і казали мені: «В жодному разі не лізь в політику, навіщо тобі це». Але після того, коли путін ввів свої війська на територію України, люди почали розуміти, що в будь-який момент те, що зараз відбувається в Україні, може статися і в Білорусі. Ніхто не застрахований від путіна. А з його імперськими замашками він цілиться на будь-яку територію. Йому байдуже, буде це Грузія, Білорусь, Україна чи будь-яка інша країна», – зазначила Тетяна Сіваченко.

Разом з тим опозиціонерка зазначає, що значна частина білорусів вірить російській пропаганді і переконана, що в Україні триває «спецоперація», а фото та відео про наслідки руйнувань і численні жертви серед мирного населення – це «фейки». 

«Разом з тим є знайомий з Ліда, який каже, що чує, які летять літаки. Він каже, що спати не може спокійно. Каже, таке відчуття, що літаки літають, ніби на роботу: відбомбили в Україні і повертаються сідати в Білорусь», – розповідає Тетяна Сіваченко.

За її словами, люди в Білорусі сильно розділилися, одні розуміють, що відбувається, інші повторюють штампи російської пропаганди про «знущання над Донбасом».

«Тому мені важко сказати у відсотковому співвідношенні, але, на жаль, досить багато білорусів підтримують путіна. Можливо, не активно підтримують, але вони все ж пропутінські», – підсумувала Тетяна Сіваченко.

Нагадаємо, що про перетворення Білорусі у «російську губернію», думки білорусів про війну в Україні, партизанський рух та загрозу наступу на Волинському напрямку спілкуємося із білоруською опозиціонеркою, довіреною особою кандидатки у президенти Республіки Білорусь Світлани Тихановської на виборах 2020 року – Тетяною Сіваченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів