Поділитись:

«Зі щирим серцем від Луцька та лучан»: у гарячі точки відправлятимуть сімейні пакунки (відео)

Четвер, 14 квітня 2022, 20:00
«Зі щирим серцем від Луцька та лучан»: у гарячі точки відправлятимуть сімейні пакунки (відео)

З Луцька в гарячі точки країни будуть відправляти сімейні пакунки. Така ідея виникла у Громадянського Руху «Свідомі» нещодавно. Усе для того, щоби полегшити роботу тамтешніх волонтерів і попіклуватися про цивільних українців, котрі опинилися в скрутному становищі. 

«Раніше ми відправляли партіями товар: коробка консерви, цукру, олії, солодощів. Але зараз вирішили, щоби економити час волонтерів, які приїжджають в гарячі точки чи звільнені міста, щоб одразу були такі коробочки, в яких є харчування, засоби гігієни – все, що необхідне для сім'ї на перший час», – зазначила депутатка Луцької міської ради Алла Надточій.

Тож тепер усю продукцію, яка надходить, волонтери сортують у сімейні пакунки. Перші партії вже майже готові та незабаром відправляться у ті міста і селища, де цього найбільше потребують. Також до кожного пакунку кладуть листівки від діток з українських діаспор. Окрім продуктів харчування, консервації та круп, у такі коробки складають і засоби гігієни, а також деякі медикаменти. 

Гуманітарну допомогу надають західні партнери, а коли вантаж приїжджає до Луцька, тут його фасують волонтери.

«Минулого тижня ми відправили гуманітарну допомогу в приблизно десять місць на Сході України. Вона йшла як і нашим Героям зі Збройних сил України та добровольчих батальйонів, так само і цивільним українцям, які постраждали внаслідок ведення бойових дій і військових злочинів. На жаль, ми не відразу можемо говорити, куди ми відправляємо гуманітарну допомогу. Це в цілях безпеки й точки зору логістики, але можу запевнити вас, що географія охоплює практично весь Лівий берег України», – розповів політолог, волонтер Тарас Сафонюк. 

Нагадаємо: у час війни Громадянський Рух «Свідомі» опікується забезпеченням гуманітарної допомоги для тих, хто постраждав від бойових дій, і незабаром черговий вантаж із сімейними наборами відправиться тим, хто цього потребує. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів