Поділитись:

Волонтери з Луцька відправили черговий вантаж до Миколаєва та Житомира (відео)

Неділя, 20 березня 2022, 14:00
Волонтери з Луцька відправили черговий вантаж до Миколаєва та Житомира (відео)

До гуманітарної допомоги військовим та цивільним у період помномасштабної війни активно долучається команда Громадянського руху «СВІДОМІ». Так, спільно із партнерами з-за кордону та власними коштами вдається дістати продукти та речі, які нині в дефіциті у багатьох містах України.

«Це наш склад. Ми займаємось доставкою гуманітарних вантажів з-за кордону до Луцька, і з Луцька відправляємо вантаж в «гарячі» точки по Україні. Цього разу команда долучилась до волонтерської організації «Ангар». Загрузили вантажівку із гуманітарною допомогою. Цей вантаж прямує у Миколаїв, де місто тримає активну оборону», – розповів депутат Луцької міської ради, директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер.

 

Він наголошує, що в основному – це продукти харчування для мешканців тих міст, які зараз заблоковані та ізольовані.

Окрім цього, «СВІДОМІ» разом із священнослужителями з Луцького Свято-Троїцького собору зібрали вантаж для військових. Цього разу гуманітарна допомога поїде до Житомира. Вантажі здебільшого тримають напрямок у міста, де ситуація наближена до гуманітарної катастрофи.

«На сьогоднішній день дійсно є багато міст в облозі, які не мають можливості доступу до харчування, і ми бачимо, що дуже багато священників їдуть під обстріли, щоб забезпечити людей необхідним. Через те ми відгукуємось на такий клич священнослужителів, які просять про допомогу», – розповідає депутатка Луцької міської ради Алла Надточій.

Особлива допомога від команди “СВІДОМИХ” надається і тим, хто обороняє нашу країну на передовій.

«Зазвичай ми працюємо з нашими особистими контактами, з нашими друзям з-за кордону, які допомагають знайти корисну гуманітарну допомогу, або придбати щось корисне для наших військових. Стараємось знаходити військовий одяг і військове обмундирування, оперативно це все передавати за призначенням. Допомогти Україні у боротьбі з окупантами долучається багато європейських країн. Вантажі, які передають з-за кордону, довозять до Луцька. Тут їх сортують і далі відправляють за призначенням», – наголошує депута Луцької міської ради Михайло Наход.

Зазначає, що допомагає в цьому низка партнерів та друзів з Німеччини, Бельгії, США, найбільше – з Польщі.

«Ми дуже вдячні цим всім людям. Після закінчення війни ми їх всіх запросимо святкувати перемогу, тому що їхній внесок дуже великий і важливий в нашій спільній перемозі», – наголосив Михайло Наход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  •  
Надрукувати
мітки:
коментарів