Поділитись:

Біженцями стали 22 тисячі українських вчителів, – Шкарлет

Четвер, 14 квітня 2022, 12:53

Майже 22 тисячі українських учителів переїхали за кордон через військову агресію росії в Україні.

Про це у четвер, 14 квітня, повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону, інформує «Кореспондент».

«На сьогодні за статистикою, яку ми постійно оновлюємо, майже 22 тисячі вчителів переїхали за кордон», – сказав Шкарлет.

Міністр також зазначив, що зараз в Україні понад 10 млн людей перебувають у статусі тимчасово переміщених, із них близько 3,5 млн людей – за кордоном.

«Орієнтовно 25% із них – це діти шкільного віку або студенти. Таким чином ми маємо 2,5 млн студентів та школярів, які були змушені переїхати», – додав він.

Шкарлет зазначив, що тою чи іншою мірою всі країни Європейського Союзу допомагають українським вчителям, учням та студентам, але особливо він наголосив на Греції, Франції, Польщі, Чехії, країнах Балтії, Словенії.

Раніше повідомлялося, що з початку війни Україну залишили понад 4 млн людей. При цьому, згідно із соцопитуванням, повернутися до України після війни планують 80% біженців.

Нагадаємо: Комітет Ради ЄС схвалив пропозицію, яка допоможе переміщеним з України особам обміняти гривні на території країн Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів