Поділитись:

Отруєну хімікатами воду після ракетного обстрілу Тернопільщини понесло в білорусь

Четвер, 07 квітня 2022, 20:59
Отруєну хімікатами воду після ракетного обстрілу Тернопільщини понесло в білорусь

Отруєну хімікатами внаслідок ракетного обстрілу Тернопільщини воду понесло в Білорусь.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Специфіка річки Іква така, що вона тече в сторону Білорусі. Ми навіть жартома зауважували, що от вони це зробили, то результат через день-два отримають в себе. Рівненську область ми повідомили про небезпеку», – зазначив Труш.

За його словами, одразу після того, як уламками ракети було пошкоджено резервуар з аміачними добривами на півночі Тернопільської області, і вони просочилися в ґрунт та водоносні шари, найбільша небезпека була для життя жителів села Сапанів Кременецького району.

«Ми людей попередили в той же день, застерегли їх від використання води з криниць, забезпечили їх питною водою. Воду з криниць вже можна пити, це показали лабораторні дослідження. В річці Іква станом на ранок ситуація покращилася. Звичайно, це не пройде безслідно. Отруєно ґрунт, у річці Іква подохла риба, підприємству, яке постачає міндобрива, нанесено серйозні збитки», – зауважив Труш.

Він також закликав аграріїв оперативно забирати в постачальника рідкі міндобрива, щоб надалі в резервуарах не накопичувалася велика кількість хімікатів і не повторилася подібна ситуація.

Нагадаємо, що на Тернопільщині через падіння уламків ворожої крилатої ракети в ніч на вівторок, 5 квітня, пошкоджено 6 резервуарів з органічними добривами, внаслідок чого відбувся витік хімікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024