Поділитись:

ЗСУ пояснили зменшення кількості повітряних тривог та ракетних ударів

Четвер, 07 квітня 2022, 19:55
ЗСУ пояснили зменшення кількості повітряних тривог та ракетних ударів

фото ілюстративне

російська армія зменшила інтенсивність ракетних обстрілів України та віддає перевагу точковим ударам, але загроза нікуди не зникла.

Про причини таких змін УП розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Останнім часом тривалість повітряних тривог скоротилася з кількох годин до буквально хвилин 15. Українська правда поцікавилась, із чим це пов'язано і про що може свідчити. У Повітряних силах пояснюють, що ворог наразі не здійснює масованих обстрілів, але загроза ракетних ударів є актуальною, особливо на сході країни.

«Повітряна тривога триває довший час, коли противник веде масований обстріл. Ми фіксуємо запуск з території ворога, даємо сигнал, після чого місцева влада вмикає сирену сповіщення. Ракета летить від 15 хвилин до години умовно, адже рф запускає ракети з ближньої території – білорусі, з кораблів у Чорному морі та зі своєї території також. Коли йде запуск, грубо кажучи, ракета за ракетою, повітряна тривога лунатиме довше. Зараз ворог уникає заходів в зону дії української ППО. Наразі російські військові суттєво зменшили інтенсивність ракетних ударів та рідше порушують повітряний простір України літаками та гелікоптерами. Б'ють точково, в основному «покошмарити» інфраструктуру – зокрема по нафтобазах і промислових об'єктах. Водночас протиповітряна оборона України – на чатах та готова продовжувати нищити ворога вдень і вночі», – пояснює речник Повітряних сил ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів