Поділитись:

У Гостомелі понад 400 людей вважаються зниклими безвісти (відео)

Середа, 06 квітня 2022, 08:16
У Гостомелі понад 400 людей вважаються зниклими безвісти (відео)

За 35 днів окупації в Гостомелі зникли безвісти понад 400 людей. Зі свідчень очевидців відомо, що дехто загинув, але місцезнаходження людей досі невідоме.

Про це повідомив очільник Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко у Громадському радіо.

«Ми знаємо про людей, що вони вбиті, є підтвердження, фото і відеофіксація, але ми досі не можемо їх знайти. Коли ще був зв’язок, нам очевидці змогли донести цю інформацію, а зараз ми досі не можемо їх знайти. Джерелу інформації вдалося врятуватися», – повідомив Думенко.

Зазначається, що в лікарки в Гостомелі росіяни викрали чоловіка і сина, і їх досі не можуть знайти. Також шукають тіло начальника пожежної частини Гостомельського аеропорту.

У Гостомелі російські війська вбили селищного голову Юрія Прилипка, разом з ним загинули також волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких були знайдені.

На думку Думенка, росіяни «підчищали сліди своїх звірств.

«Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатись назад — а цих тіл вже не було. Моя гіпотеза в тому, що чим спокійніше почували себе окупанти на якійсь території, чим далі вони були від лінії фронту, тим ретельніше вони замітали свої сліди», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, що Арестович назвав російські формування, які чинили воєнні злочини на Київщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів