Поділитись:

Лікар з Ірпеня тепер рятуватиме життя у Нововолинській міській лікарні

Субота, 02 квітня 2022, 12:48
Лікар з Ірпеня тепер рятуватиме життя у Нововолинській міській лікарні

Завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології КПН «Ірпінська ЦМЛ» Данило Лісняк, лікар-анестезіолог з 42-річним досвідом, тепер рятує життя в Нововолинській лікарні. З перших днів війни він лікував поранених, перебуваючи в тилу ворога.

Про це повідомили на сторінці Нововолинської центральної міської лікарні. 

«Освободітєлєй» лікувати не хотілося, – говорить лікар і розповідає історію жахливих подій, які пережив.

24 лютого лікар-анестезіолог, як і зазвичай, прийшов на роботу, але пробув там три тижні.

«Біля 6-ї години ранку дзвінок: «Почалася війна». Ми й так це зрозуміли, над нами літали літаки. 24 лютого приїхав на роботу і поїхав 12 березня. Гостомельський аеропорт, де почалася війна, в 3-х кілометрах від Ірпінської лікарні. З першого дня поступали поранені. Окупанти пішли трасою Київ-Ковель-Ягодин і на третій день були в Бучі. В Ірпінь вже дістатися було неможливо через підірвані мости. Спочатку до нас в Ірпінську ЦМЛ привозили поранених військових, потім – цивільних, а військових уже везли в військовий госпіталь. Далі поступали ті, кого знаходили у підвалах. Усі дні в окупації медики працювали під звуки вибухів. Робили ту ж роботу, як і зазвичай. Оперували, приймали пологи. Дітки народжувалися під звуки обстрілів. Лікарі звикли, адже нікуди діватися», – розповів медик. 

Лікарі перебували в тилу у ворога: без води, тепла і світла. Окупанти стріляли всюди, влучали в сусідні будинки в кількох метрах.  У Ворзелі в пологовий будинок окупанти звезли місцевих поранених. Їх навіть не випускали для надання медичної допомоги.

Людям дістатися до лікарні, як і медикам до потерпілих, було неможливо, – розповіда Денис Лісняк. 

Коли зробили гуманітарний коридор до Києва, в перший день з Ірпінської лікарні відправили першу групу поранених, на другий день – другу групу і виїхав медичний персонал, а в останній день – адміністрація.

«Якось так. Не знаю, що ще сказати… А Нововолинськ – гарне місто. Лікарня подобається. Справді! Єдине, що дивує, – це те, як спокійно люди продовжують гуляти вулицями містами під час повітряної тривоги. Бережіть себе!» – зазначив лікар. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024