Хліб, крупи, олія: Держпродспоживслужба фіксує підвищення цін на продукти

Вівторок, 05 квітня 2022, 19:10

З початку військового вторгнення рф в Україні фіксують суттєве підвищення цін на всі продовольчі товари.

Про це свідчать результати моніторингу роздрібних цін на соціально значущі продукти, повідомляє у Держпродспоживслужбі.

«За результатами проведених головними управліннями Держпродспоживслужби цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, станом на 04.04.2022 в порівнянні з 23.02.2022 спостерігається суттєве підвищення цін майже на всі продовольчі товари», – ідеться у повідомленні.

Зокрема за період з 23 лютого по 4 квітня крупа гречана здорожчала на 25,5%, а макаронні вироби – на 24,5%. Найбільше з початку війни здорожчав пшеничний хліб – у середньому на 28,5%, цибуля ріпчаста – на 27,2%, дещо менше житньо-пшеничний хліб – на 12,5%, соняшникова олія – на 11,9%.

Станом на 4 квітня фахівці Держпродспоживслужби здійснили понад 3000 цінових моніторингів за встановленням торговцями цін на соціально значущі товари.

«Порушення були встановлені в кожному другому суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня, виставлені цінники на товари, відновлювалася робота терміналів, заборонений для реалізації в частині регіонів алкоголь знімався з реалізації», — йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що підвищення цін на товари та послуги в умовах війни неприпустиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: