Єврокомісія та Канада оголосили про компанію збору коштів для українських біженців

Субота, 26 березня 2022, 17:50

Європейська комісія та уряд Канади оголосили про початок глобальної кампанії зі збору фінансування на підтримку українських біженців. Ще одним партнером у цьому проєкті буде міжнародна адвокаційна організація Global Citizen.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт канадського уряду,

Збір коштів відбудеться в рамках онлайн-заходу «Встань за Україну», анонсованого президентом України Володимиром Зеленським на 9 квітня. Того ж дня має відбутися захід, співорганізаторами якого виступлять президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Мета заходу – зібрати кошти та ширше мобілізувати підтримку, щоб задовольнити потреби внутрішньо переміщених осіб та біженців.

«Сьогодні наше послання до українського народу таке: ми з вами. Незалежно від того, чи потрібна вам їжа, вода, житло чи медична допомога – ми згуртовуємо весь світ, щоб і надалі підтримувати вашу спину та надавати критичну допомогу там, де вона найбільше потрібна», – зазначив Трюдо.

Нагадаємо: українська делегація передала своїм американським колегам та особисто президенту США Джо Байдену уламки однієї з російських ракет, якими був обстріляний Яворівський полігон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: