Поділитись:

Міжнародний День лісу: на Волині садять дерева і «воюють» з лісовими пожежами

Понеділок, 21 березня 2022, 10:58
Міжнародний День лісу: на Волині садять дерева і «воюють» з лісовими пожежами

У понеділок, 21 березня, відзначається Міжнародний день лісу. На Волині триває посадка молодих саджанців. Загалом в області лісівники висадили 32,5 гектара нових лісів. Загалом в Україні висадили вже 1,6 мільйона дерев.

Про це у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла речниця Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська.

«Щоб не сталося, лісівники завжди будуть садити ліс. Цьогоріч висадка молодого лісу розпочалася пізніше, ніж зазвичай, однак, не у зв’язку з війною, а у зв’язку із погодними умовами»,  – зазначає Світлана Думська.  

Також, як повідомила речниця ВОУЛМГ, лісівники переведені в особливий режим роботи у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні.

«Однак, наш головний клопіт сьогодні пов'язаний не з війною, а з лісовими пожежами. На жаль, їх сталося вже чимало в області. У лісах працюють камери спостереження, моніторингові центри, тож лісівники спільно з рятувальниками і волонтерами намагаються попереджати і оперативно реагувати на пожежі в екосистемах», – додає Світлана Думська.

Окрім виконання своїх основних завдань, лісівники Волині активно долучилися до волонтерської роботи. Зокрема, працює волонтерський центр лісівників.

«Нам вдалося чимало залучити гуманітарної допомогти з-за кордону. Ми скерували вантажі у ті області, які найбільше постраждали від бойових дій»,  – розповідає Світлана Думська.

Також  речниця ВОУЛМГ додає, що ліс мав важливе значення під час всіх війн. Адже у період бойових дій  лісові насадження – це природна перепона до ворога, а в повоєнний час – це важливий ресурс для відбудови країни.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 18 березня, група оперативного реагування спільно з працівниками державної лісової охорони ДП «Колківське ЛГ» затримали вантажний автомобіль із деревиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів