Поділитись:

На Волині рятувальники встановили трьох осіб, які відповідатимуть за пожежі в екосистемах

Субота, 19 березня 2022, 14:37
На Волині рятувальники встановили трьох осіб, які відповідатимуть за пожежі в екосистемах

На Волині за минулу добу рятувальники ліквідували десять пожеж в екосистемах на площі понад 15 гектарів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

У Ковельському районі горіла суха трава в смт Турійськ та на території Турійської селищної громади, а також в Дубівській сільській громаді; У Володимир-Волинському районі – в Оваднівській, Литовезькій, Іваничівській, Затурцівській територіальних громадах; у Луцькому районі – на території Боратинської сільської громади.

Силами рятувальників та місцевих пожежних команд усі пожежі ліквідовані. У більшості випадків горіння спричинило необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

А в селі Теричани Турійської селищної громади, де горіла суха трава й чагарники на площі пів гектара, особу, яка відповідатиме за необережні дії з вогнем, що призвели до пожежі встановлено – Гороцюк В.О.

За пожежу сухої трави на площі 1 гектар у селі Новостав Боратинської сільської ради відповідатиме власник земельної ділянки – Сус М.А.

А Тищук А.І., власник земельної ділянки на вулиці Надрічній у Луцьку, відповідатиме перед законом за необережне поводження з вогнем.

Рятувальники нагадують громадянам про заборону спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках та відповідальність відповідно до чинного законодавства за такі порушення. Зважаючи на воєнний стан, спалювання посуші трактується як диверсія та карається позбавленням волі на 10-15 років з конфіскацією майна.

«Захищайте рідну землю, а не знищуйте її!», – закликали у пресслужбі  ГУ ДСНС України у Волинській області.

Нагадаємо, 17 березня волинські Рятувальники оприлюднили поіменний список паліїв трави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів