Поділитись:

Хроніки війни: день 20

Середа, 16 березня 2022, 10:20

Щодня набираю цифру і розумію, що кожна цифра це перемога. 20 днів проти “хвальоної другої армії”, проти крилатих ракет, авіації, проти війни, яку світ не бачив з часів Другої Світової. Це ще не перемога у війні, але кожний день це перемога над планами ворогів, підрив їх сприйняття в світі, і крок до остаточної перемоги.

1.Слово дня - дефолт. Це страшне слово для росіян вже незабаром стане реальністю. Я вже писав, що Путін нам активно помагає, щоб угробити економіку РФ. Його рішення заборонити платити в доларах, і платити по боргам в рублях - вже завтра може запустити процедуру дефолту, який станеться через 30 днів. Я правда думаю, великий неофюрер таки включить задню і буде платити рештками своєї валюти. Але дай Бог, щоб він був принциповий і таки пішов на дефолт.

2.В Росії закінчаться боєприпаси за 10 днів. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес. В це важко повірити, але цю тезу підтверджує і звернення до Китаю, за військовою підтримкою. Тому факт, що проблеми намічаються. Не факт, що в такий строк. Зрештою, якщо це правда, то наступні дні Путін вилиє всю лють на нас, щоб досягнути максимум до переговорів. Тримаймося.

3.Переговорні сигнали позитивні. Я думаю, що станом на сьогодні ще немає передумов, за яких переговори можуть принести результат. Але сам факт зміни тональності показує, що все вони знають про свої втрати. На жаль, ще мусимо трохи покосити орду, щоб переговори набули реальних форм.

4.Рада прийняла купу важливих рішень. Сподіваємося, що найближчим часом буде перезапуск економіки. Але все таки бентежить відсутність саме плану переведення економіки на військові рейки. В цьому процесі ключову роль відіграє держава, вона повинна управляти закупками і стимулювати виробництво критично необхідного для війни, а також мобілізацією всіх можливих ресурсів. У війні не буває інакше. Також треба терміново зайнятись перевезенням і розміщенням на Заході ключових виробництв. Починаючи від оборонпрому до харчових продуктів. Ми мусимо бути готові воювати дуже довго, не зважаючи на втрати. Це вже війна на виснаження, і її виграють ресурсами.

Стоїмо. Кожен виграний день - це день, який наближає нашу перемогу.

Мужності, терпіння і витримки всім.

Поки писав, Байден підписав нам 13,6 млрд дол допомоги. Так встояти буде легше.

Опубліковано з дозволу автора. Оригінал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів