Поділитись:

Хроніки війни: день 18

Понеділок, 14 березня 2022, 09:48

Війна стає буденністю. Інтенсивні бойові дії насправді рідкість на війні. І ось зараз оперативна пауза. Для нас це менше спалених колон, менше полонених. Але це не означає, що ми програємо. Це якраз означає, що ворог поніс колосальні втрати і зупинився.

1.Саме сильне, що я зустрів з моменту війни - це допис Юлії Латиніної сьогодні: Ми спостерігаємо відродження Київської Русі. Віднині, все що є в російському світі демократичного, ринкового і Західного, буде зосереджено в Києві. Київ буде столицею Русі. Москва буде столицею Орди.

2.Путін тягне все, що може. Вдумайтесь, в Україну прибуває морська піхота Тихоокеанського флоту. Тобто масштаб військової катастрофи вже зрозумілий і йому. Однак, це мало міняє оперативну ситуацію для нього. Поповнити свіжими людьми розбиті і спалені бригади - не вирішує ситуацію з точки зору їх просування.

3. Останні дні радіоперехоплення розмов все частіше показують впровадження заградотрядів. Все частіше ми чуємо що за російськими солдатами стоять УАЗіки, які мають їх розстрілювати у разі відмови. Що ж значить здатись в полон стає для російських солдат найкращою опцією. І я думаю, цього стане значно більше в найближчі дні.

4. Тили, тили і ще раз тили. Рутина війни на перше місце ставить економіку. На жаль, тут маємо серйозні провали і недопрацювання. Уряд має запустити серйозний антикризовий план і переведення економіки на військові рейки. Зараз багато людей продовжує жити в помилці, що скоро все закінчиться. Насправді, не важливо, коли все закінчиться. Важливо, готуватись грати в довгу. Битись 12 раундів. Першочергові кроки, це: лібералізація податкова і тарифна, впровадження зон ведення бізнесу ( зелена - вільно працюють, жовта - ризики, червона - обмежена робота), визначення пріоритетних типів продукції для перемоги у війні, і розміщення держзамовлення, кредити і субсидії на переміщення виробництв стратегічних продуктів з зони бойових дій і багато іншого. Але час серйозного комплексного перебудування економіки - вже давно настав.

5. Захід за нас. Так, західні суспільства за нас. На жаль, це важко сказати за еліту. Але так там все працює. Еліта підстроюється під народ. А західні народи з нами. В середньому 70% за Україну. Еліти довго запрягають, але скоро вже поїдуть в нашому напрямі.

6. Наступний тиждень багато в чому вирішальний. І ми, і вороги задіємо резерви. Саме від того, як хто швидко вирішував питання резервів - наступить перелом. Вірю, що це будемо ми.

7. Маріуполь. Гордість, трагедія і біль від безсилля. Не можу казати вам тримайтесь. Молюсь, щоб Бог був з вами. Точно гарантую, що все зло причинене вам буде відімщено.

Стоїмо. Сил і терпіння нам. У нас не має права на поразку. І ми переможемо.

Зрештою, 18 день - це вже перемога сама по собі.

Опубліковано з дозволу автора. Оригінал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів