Поділитись:

Через Західний кордон за минулу добу країну покинуло 75 тисяч громадян

Середа, 16 березня 2022, 09:00

За добу 15 березня державний кордон України з ЄС та Молдовою перетнули майже 92 тисяч осіб та понад 13 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що упродовж останніх двох діб пасажиропотік має тенденції до незначного збільшення.

Про це повідомляє Західне регіональне управління ДПС України у Фейсбуці.

Минулої доби Україну покинули понад 75 тисяч осіб. Понад 52 тисячі з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Майже на усіх напрямках відсутні черги пішоходів і транспортних засобів. Винятком наразі є пункти пропуску «Краківець», а також «Ужгород» і «Тиса», де відмічаються незначні накопичення легковиків і автобусів.

Прикордонники рекомендують відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (на Буковині) на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби-Західний Кордон. Дані оновлюються кожні дві години.

До України за минулу добу прибули понад 16 тисяч осіб. Майже 13 тисяч з них – українці, переважна більшість з яких чоловіки, що готові стати до оборони країни. Загалом, з початку відкритої збройної агресії до України повернулися близько 273 тисяч наших земляків.

Усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники максимально швидко оформлюють осіб на виїзд з України і оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України. За минулу добу на західних кордонах було оформлено понад 800 транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

Нагадаємо, що волонтери евакуювали в Польщу сімдесят троєщинських котиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів