Поділитись:

У Колумбії дозволили робити аборти до 24 тижня вагітності

Середа, 23 лютого 2022, 03:18
У Колумбії дозволили робити аборти до 24 тижня вагітності

Конституційний суд Колумбії ухвалив рішення про декриміналізацію абортів, які жінки роблять протягом 24 тижнів з початку вагітності. Раніше аборт у державі був злочином і прирівнювався до вбивства.

Про це повідомляє The Guardian, пише Hromadske.ua

Аборт у Колумбії раніше можна було зробити лише у тому разі, якщо народження дитини загрожувало здоров’ю чи життю майбутньої матері, якщо плід мав серйозні вади розвитку або якщо вагітність стала результатом зґвалтування, кровозмішання чи штучного запліднення без згоди вагітної жінки.

Після ухвалення рішення сотні людей, які підтримують легалізацію абортів, прийшли до будівлі Конституційного суду, щоб відсвяткувати подію.

«Ми святкуємо це рішення як історичну перемогу жіночого руху в Колумбії, який десятиліттями боровся за визнання своїх прав. Рішення щодо свого тіла мають приймати тільки жінки, дівчата та люди, здатні народжувати», – сказала директорка Amnesty International Еріка Гевара-Росас.

Люди вбралися в одяг зеленого кольору, який символізує рух за право жінок обирати, що робити зі своїм тілом та вагітністю. Протестувальники проти абортів виступали проти постанови на тому ж самому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів