Поділитись:

У Польщі жінка тиждень носила мертву дитину у животі через відмову медиків зробити аборт

П'ятниця, 28 січня 2022, 06:32
У Польщі жінка тиждень носила мертву дитину у животі через відмову медиків зробити аборт

У Польщі вагітна двійнятами жінка тиждень носила мертву дитину через відмову медиків зробити аборт. Після операції вона померла.

Про це пишуть TVN24 та TVP3, повідомляє «Громадське».

Жінка звернулася по допомогу до медиків у провінційну лікарню у місті Ченстохова ще 21 грудня минулого року. Вона перебувала на першому триместрі вагітності й скаржилася на біль у животі та блювоту.

37-ріну жінку, на ім'я Агнешка, госпіталізували, але у медзакладі її стан тільки погіршився. 23 грудня один із плодів помер. Втім, жінці не зробили аборт – у 2020 році у Польщі заборонили переривання вагітності через дефекти плоду. Тож медики чекали, поки припиниться життєдіяльність іншого плода, а Агнешка протягом наступного тижня носила мертву дитину.

За словами родичів жінки, смерть другого плоду настала 29 грудня, але саму операцію провели лише через два дні після цього.

«Весь цей час у ній залишалися тіла ненароджених синів. Зате не забули вчасно повідомити священника, щоб він прийшов у палату і влаштував похорон дітей», – розповіли рідні Ашнешки.

Вони наполягають, що у жінки за цей час розвинувся сепсис: про це свідчать результати деяких аналізів, але медзаписів із таким діагнозом ніде немає. Медики заявляли, що вона «мабуть, їла сире м'ясо» і припускали коров'ячий сказ.

Сім’я жінки стверджує, що лікарня ускладнила для них зв’язок з пацієнткою і не дозволила ознайомитися з документацією, посилаючись на те, що Агнешка не писала дозволу на чоловіка чи сестру.

23 січня у жінки сталася зупинка серця, але її вдалося реанімувати. Через добу Агнешку у важкому стані доправили до іншої лікарні, де 25 січня вона померла.

Сім'я вагітної наполягає, що смерть жінки настала через недбалість лікарів. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо заподіяння серйозної шкоди здоров’ю, а також ненавмисної смерті.

Лікарня, куди вперше госпіталізували жінку, заявила, що медики «зайняли вичікувальну позицію, у зв’язку з тим, що був шанс врятувати другу дитину». Там також наполягають, що родичі контактували із пацієнткою у межах карантинних обмежень

Натомість у по всій Польщі відбулися акції протесту після розголосу про смерть Агнешки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів