Поділитись:

Україна, Польща та Велика Британія офіційно створили тристоронній альянс

П'ятниця, 18 лютого 2022, 02:19
Україна, Польща та Велика Британія офіційно створили тристоронній альянс

Україна, Польща та Велика Британія офіційно запустили новий тристоронній альянс.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

У ній зазначається, що ці три країни посилюватимуть спільну роботу «для забезпечення стабільності та посилення стійкості України, зміцнюючи демократію на кордоні у Східній Європі».

З цією метою вони розробили тристоронній меморандум про співпрацю. Це має продемонструвати відданість Великої Британії та Польщі співробітництву щодо найпріоритетніших питань підтримки України, йдеться в документі.

«Ми повторюємо, що кожна європейська держава вільна обирати або змінювати свої заходи безпеки, зокрема договори про союз, і що жодна держава не може розглядати будь-яку частину Європи як сферу свого впливу», – наголошують міністри закордонних справ трьох країн нового альянсу.

Вони додають, що разом працюватимуть над підтримкою Кримської платформи, посиленням кібербезпеки та енергетичної стабільності, протидією дезінформації тощо.

Велика Британія та Польща пообіцяли й надалі підтримувати Україну, перебуваючи «в єдності перед російською агресією, що триває», та бути повністю відданими тому, щоб підтримати український народ у захисті суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів