Поділитись:

Літаку SkyUp з українцями на борту не дозволили сісти в Україні: чому це сталося

Неділя, 13 лютого 2022, 12:05

Через вимоги власника повітряного судна літак авіакомпанії SkyUp із бортовим номером UR-SQO, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова).

Про це йдеться у коментарі перевізника, пише Київ медіа. 

12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва.  

Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі.

Компанія обіцяє забезпечити повернення пасажирів в Україну. 

Нагадаємо, Москва накопичила танки, артилерію, близько 100 тисяч військових біля кордону з Україною і, за побоюваннями Заходу і Києва, може готувати нове вторгнення у період з середини січня до середини лютого 2022 року. РФ такі наміри заперечує і пояснює військову активність навчаннями.

В середині січня відбулися три раунди переговорів щодо питання європейської безпеки між РФ та НАТО, РФ та США і РФ та ОБСЄ. Про значний прогрес за їхніми підсумками не повідомляли, а в НАТО відповіли відмовою на всі ключові вимоги Москви щодо нерозширення альянсу. Москва і Вашингтон підкреслили свої «фундаментальні розбіжності» щодо більшості питань.

Більше десятка країн світу рекомендували своїм громадянам не їздити до України або залишити її територію через загрозу вторгнення Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів