Футбольні «розбірки»: волинянин отримав вирок за бійку на полі

Четвер, 17 лютого 2022, 18:01

Фото ілюстративне

Учня 11 класу засудили за бійку на футбольному полі, внаслідок якої потерпілий отримав тяжкі травми.

Відповідний вирок ухвалив Ківерцівський районний суд Волинської області 11 лютого.

Як вбачається з вироку, 25 квітня 2021 року о 19:40 обвинувачений, перебуваючи на футбольному майданчику у місті Ківерці на вулиці Шевченка, на грунті раптово виниклих неприязних відносин вдарив кулаком по обличчю одного із гравців. Внаслідок удару той отримав закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку та перелом правої виличної кістки зі зміщенням, що відноситься до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

У суді обвинувачений пояснив, що на полі виникло ігрове зіткнення – потерпілий ненавмисне вдарив коліном його брата. На що той зробив зауваження, аби він гра обережніше, адже грає проти юнаків, яким по 14-15 років. Однак, той відреагував грубо і штовхнув брата обвинуваченого. Тож обвинувачений вирішив вступитися за брата – підбіг і вдарив кривдника кулаком в обличчя, після чого забрав брата і вони продовжували дивитися за грою у футбол з лавки.

Після матчу він підійшов до потерпілого і вибачився, той також визнав, що повівся неправильно, після чого вони розійшлись і обвинувачений вважав конфлікт вичерпаним.

Однак на суді потерпілий заперечив, що під час гри вдарив коліном брата обвинуваченого. Тому не сподобалося, що він відібрав у нього м'яча, тож почався словесний конфлікт, в який і втрутився обвинувачений. Потерпілий вважає, що не вчинив нічого, щоб виправдовувало застосування такого насильства проти нього. Після матчу він звернувся до лікарів, а згодом – і в поліцію.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав молодика винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 1 рік умовно з іспитовим строком 1 рік. Окрім того, він добровільно відшкодував потерпілому матеріальну шкоду у розмірі 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у Луцьку на автостанції з'явилося образливе попередження про «циган, які чіпляються до людей, жебракують і крадуть».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: