Поділитись:

У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)

Четвер, 10 лютого 2022, 14:46
У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)

У Луцьку муніципали почали чергувати на автостанції № 1, що на вулиці Конякіна, аби припинити тут порушення громадського порядку, жебрацтво й  крадіжки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

На виконання доручення міського голови, інспектори департаменту муніципальної варти з 1 лютого розпочали чергування на території автостанції №1 у Луцьку з метою недопущення порушень громадського порядку, жебрацтва та крадіжок.

За словами муніципалів, перший тиждень чергування вже дав свій результат – сьогодні на території АС-1 значно спокійніше, особи, які просять гроші та чіпляються до інших, відсутні.

Останній місяць почастішали скарги громадян на представників ромської національності. Крадіжки, всілякі розбірки та бійки на автостанції за участю ромів стали непоодиноким явищем.

Люди скаржилися, що поки купують квиток або знімають готівку із банкомата, особи ромської національності не дають їм проходу.

Впродовж тижня спостерігалися випадки, коли неповнолітні особи намагались жебракувати під пильним наглядом та кураторством старших осіб. Проте, побачивши працівників муніципальної варти, відразу починали ховатись та покидали територію автостанції.

Усі  випадки використання малолітніх дітей для жебрацтва, що є порушенням Кримінального кодексу України, фіксувалися та були передані поліції для належного реагування.

«Міська автостанція – це, перш за все, місце, куди приїжджають люди з інших населених пунктів району, області, країни та з-за кордону. Тому безпека громадян та позитивний імідж міста Луцька є важливим пріоритетом роботи органів місцевої влади», – зауважили у департаменті муніципальної варти.

Чергування на території автостанції триватимуть й надалі.

У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)У Луцьку муніципали почали ганяти ромів на автостанції (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
08 березня 2024
02 березня 2024
05 лютого 2024
11 січня 2024
11:45
15 грудня 2023
27 листопада 2023
20 листопада 2023
18 листопада 2023
24 жовтня 2023