Поділитись:

Контроль зранку і ввечері: у Луцьку затвердили нові правила перевірки оплати у транспорті (відео)

Четвер, 03 лютого 2022, 11:55

У Луцьку по-новому перевірятимуть оплату проїзду у громадському транспорті. 

Про це стало відомо у четвер, 3 лютого під час позачергового засідання виконкому Луцької міської ради. 

На засіданні внесли зміни у порядок здійснення контролю оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування Луцької міської територіальної громади. Відтак, контроль на маршрутах буде проводитися щодня.

Як доповів начальник відділу транспорту Віктор Главічка, через приєднання населених пунктів до Луцької ТГ не було передбачено здійснення контролю у приміських автобусних маршрутах.

«На сьогодні було покладено здійснення контролю на підприємство Луцьке підприємство електротранспорту та здійснювалося за договорами з перевізниками. Проте окремі перевізники не здійснювали оплату послуг ЛПЕ. Відтак підприємство несло фінансовий тягар, а тому має збитки. Згідно з законом, організація здійснення контролю покладається на перевізника. Тобто в залежності від кількості маршрутів має бути контролер, який є штатною одиницею цього перевізника, і буде здійснювати контроль оплати. Один перевізник обслуговує один маршрут і в нього 8 автобусів, а в іншого може бути 20 автобусів, але контроль буде здійснюватися системно і щоденно – як в ранішні, так і в вечірні години. Бо дійсно певний відсоток пасажирів не сплачує за проїзд, а якщо і сплачує, то водієві», – наголосив Віктор Главічка.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення. До слова, передбачається, що з контролером також буде залучена організація, яка буде в формі та з бодікамери для відеофіксації порушників.

«Робота контролера зараз навіть психологічно важка, бо є люди, які поводять себе неадекватно. Також при необхідності будемо залучати працівників муніципальної варти», – зауважив Главічка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів