Поділитись:

Луцькрада судитиметься з Волинською ОДА через приміські маршрутки

Середа, 02 лютого 2022, 13:45
Луцькрада судитиметься з Волинською ОДА через приміські маршрутки

Через завантаження шляхів приміським транспортом на багатьох маршрутах у Луцьку не може курсувати електротранспорт.

Про це начальник відділу транспорту Віктор Главічка розповів під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 лютого.

Він зауважив, що формуючи свої маршрути, департамент інфраструктури Волинської ОДА, жодного разу не узгоджував їх з Луцькою міською радою, що є порушенням закону.

«Виконавчий комітет Луцької міської ради заявляє рішучу незгоду з діями департаменту інфраструктури облдержадміністрації, який не уповноважений організовувати рух вулицями міста Луцька і діє всупереч вимогам чинного законодавства, залучаючи для цього транспортні засоби, що не відповідають сучасним вимогам міських перевезень, не ведуть обліку оплати проїзду пасажирів та фактичного пасажиропотоку. Місто перетинають маршрути Львівського, Володимирського напрямку, їдучи до АС-1, і навпаки: автобуси Ківерцівського, Рівненського напрямку, що рухаються до АС-2. Таким чином, створена паралельна маршрутна мережа, яка демпінгуючи міських перевізників, негативно впливає на міські тарифи та на існування міських маршрутів не лише автобусних, а й тролейбусних. На площі біля залізничного вокзалу створено стихійну автостанцію для Рожищенського напрямку», – йдеться у тексті звернення.

Тому в міськраді підготували чергове звернення до Волинської обласної державної адміністрації з вимогою дотримуватися усіх нормативних документів. Луцький міський голова Ігор Поліщук дав протокольне доручення юридичному департаменту підготувати позовні заяви про скасування дозвільних рішень облдержадміністрації на певні приміські маршрути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів