Поділитись:

Футбольні «розбірки»: волинянин отримав вирок за бійку на полі

Четвер, 17 лютого 2022, 18:01
Футбольні «розбірки»: волинянин отримав вирок за бійку на полі

Фото ілюстративне

Учня 11 класу засудили за бійку на футбольному полі, внаслідок якої потерпілий отримав тяжкі травми.

Відповідний вирок ухвалив Ківерцівський районний суд Волинської області 11 лютого.

Як вбачається з вироку, 25 квітня 2021 року о 19:40 обвинувачений, перебуваючи на футбольному майданчику у місті Ківерці на вулиці Шевченка, на грунті раптово виниклих неприязних відносин вдарив кулаком по обличчю одного із гравців. Внаслідок удару той отримав закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку та перелом правої виличної кістки зі зміщенням, що відноситься до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

У суді обвинувачений пояснив, що на полі виникло ігрове зіткнення – потерпілий ненавмисне вдарив коліном його брата. На що той зробив зауваження, аби він гра обережніше, адже грає проти юнаків, яким по 14-15 років. Однак, той відреагував грубо і штовхнув брата обвинуваченого. Тож обвинувачений вирішив вступитися за брата – підбіг і вдарив кривдника кулаком в обличчя, після чого забрав брата і вони продовжували дивитися за грою у футбол з лавки.

Після матчу він підійшов до потерпілого і вибачився, той також визнав, що повівся неправильно, після чого вони розійшлись і обвинувачений вважав конфлікт вичерпаним.

Однак на суді потерпілий заперечив, що під час гри вдарив коліном брата обвинуваченого. Тому не сподобалося, що він відібрав у нього м'яча, тож почався словесний конфлікт, в який і втрутився обвинувачений. Потерпілий вважає, що не вчинив нічого, щоб виправдовувало застосування такого насильства проти нього. Після матчу він звернувся до лікарів, а згодом – і в поліцію.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав молодика винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком 1 рік умовно з іспитовим строком 1 рік. Окрім того, він добровільно відшкодував потерпілому матеріальну шкоду у розмірі 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у Луцьку на автостанції з'явилося образливе попередження про «циган, які чіпляються до людей, жебракують і крадуть».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів