Поділитись:

«ПриватБанк» та «Ощадбанк» відновили роботу, але доступу до їх сайтів немає

Вівторок, 15 лютого 2022, 22:20
«ПриватБанк» та «Ощадбанк» відновили роботу, але доступу до їх сайтів немає

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила про відновлення роботи вебресурсів «ПриватБанку» та «Ощадбанку» після кібератаки після кількагодинних DDoS-атак.

Про це йдеться у повідомленні Держспецзв'язку, передає «Громадське».

Там оголосили, що станом на 19:30 роботу банківських вебресурсів відновлено після потужної кібератаки, яка почалася з другої половини 15 лютого.

О 20 годині у Держспецзв'язку заявили, що робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для локалізації та протидії кібератаці.

Станом на 21 годину зник доступ до сайтів «ПриватБанку» та «Ощадбанку». Також досі не відновлено доступ до сайтів Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Окрім того, на тлі кібератаки на державні ресурси, Міністерство освіти та науки оголосило про проведення планових технічних робіт на своєму сайті, щоб попередити атаку і на цей портал. Так, з 20:00 години 15 лютого почнуться роботи і сайт буде тимчасово недоступний.
читайте також

Раніше у «ПриватБанку» та Ощадбанку розповіли, що фінустанови кілька годин переживали DDoS-атаку. Деякі сервіси, зокрема банкомати й термінали самообслуговування, не працювали. Користувачі також скаржилися на перебої у роботі мобільних застосунків банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів