Поділитись:

Продав файл для злому TikTok: у Луцьку програміста оштрафували на 42,5 тисячі гривень

П'ятниця, 11 лютого 2022, 15:43
Продав файл для злому TikTok: у Луцьку програміста оштрафували на 42,5 тисячі гривень

фото ілюстративне

Луцький міськрайонний суд призначив 42,5 тис. грн штрафу чоловікові, який продав файл для злому облікових записів у TikTok.

Про це пише ZAXID.NET.

На початку травня 2021 року чоловік знайшов в інтернеті посилання на файли скриптів, за допомогою яких можна «зламати» облікові записи в соцмережах чи електронну пошту. Згодом він зареєструвався на спеціальному форумі, де запропонував придбати ці файли.

Слідство задокументувало один епізод з продажу скриптів 22 грудня 2021 року. Закупівлю провели правоохоронці у рамках оперативної закупки. Відомо, що вона обійшлась у 150 грн. Архівний файл, в якому також була інструкція, як зламати систему захисту облікового запису в TikTok, підсудний надіслав підставному покупцю через Telegram.

Про обвинуваченого відомо, що він офіційно не працює, має середню освіту, також володіє навичками програмування. До цього випадку він судимостей не мав.

У січні обвинувачений уклав угоду про винуватість, у якій щиро розкаявся у вчиненому та погоджувався на покарання за ч.1 ст. 361-1 ККУ (збут шкідливих програмних чи технічних засобів). Суддя затвердила її. Відтак чоловік повинен заплатити 42,5 тис. грн штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів