Поділитись:

ФСБ звинувачує 18-річного волинянина у «мінуваннях» в Росії (відео)

Четвер, 10 лютого 2022, 13:10
ФСБ звинувачує 18-річного волинянина у «мінуваннях» в Росії (відео)

Федеральна служба безпеки Росії звинувачує 18-річного волинянина в організації розсилки неправдивих повідомлень про замінування на територіях Росії, Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Молдові, а також окупованого Донбасу.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Інтерфакс.

ФСБ заявила про затримання в різних регіонах 14 осіб, причетних до розсилки фейкових повідомлень про замінування.

«Під час спільної роботи російських та закордонних правоохоронних органів встановлено, що до організації зазначеної злочинної діяльності причетні учасники так званих сваттингових інтернет-спільнот, а їх організаторами та адміністраторами були громадянин України», – йдеться в повідомленні.

Одним із організаторів та адміністраторів називають Антона Осипчука 2003 р.н., уродженця Волинської області, який навчається на факультеті інформаційної безпеки Національного технічного університету України у Києві.

ФСБ звинувачує 18-річного волинянина у «мінуваннях» в Росії (відео) 

У ФСБ заявили, що затримані причетні до масового поширення наприкінці 2021 – початку 2022 років в інтернеті неправдивих повідомлень про замінування об'єктів освіти, охорони здоров'я, органів влади та управління, транспортної інфраструктури на територіях Росії, Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Молдові також невизнаних Донецької та Луганської народних республік.

Відносно затриманих порушили кримінальні справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів