Поділитись:

З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)

Субота, 12 лютого 2022, 19:25
З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)

Сьогодні, 12 лютого, у Луцьку пройшов «Марш правих традицій», який організувала Всеукраїнська громадська організація «Сокіл».

Журналісти сайту волинських новин «Конкурент» не могли пройти повз таку подію і завітали на смолоскипну ходу.

У рамках акції близько 300 людей пройшли за маршрутом: проспект Волі, Театральний майдан, вулиця Лесі Українки, майдан Братський міст, вулиця Братковського, вулиця Кафедральна, площа перед Луцьким замком. На усіх цих вулицях перекрили рух транспорту.

У «Марші правих традицій» взяли участь організації «Сокіл», «Мисливець», «Лицарі Волині» та «Свобода».

Запаливши смолоскипи,  хода стартувала о 18:10 під волинку та барабани зі скверу генерал-хорунжого армії УНР О.Д. Алмазова.

Під час ходи учасники акції виголошують гасла: Слава Україні! – Героям Слава!; Слава нації – смерть ворогам!; Де сила – там воля!

Колону супроводжувала поліція та «швидка».

Під час акції учасники поклали квіти біля пам'ятного знаку «Жертвам політичних репресій» та костелу в Старому місті. Також порівняли радянську окупацію з російською і зауважили, що «не можна домовлятися із ворогом, тому що він не хоче миру нашій землі»

«Марш правих традицій» закінчився о 19:10. Учасники ходи заспівали гімн на Замковій площі.

З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео)З волинкою та барабанами: у Луцьку пройшов «Марш правих традицій» (фото, відео) 

Довідково:

 

ВГО «Сокіл» (до липня 2014-го – ВМГО «Сокіл» – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Сокіл»)  – молодіжне військово-спортивне товариство.
Метою організації є розбудова українського суспільства та держави на засадах сучасного українського соціал-націоналізму.
В 2006 році «Сокіл» очолив Маркіян Лопачак. Лідерами були Богдан Галайко (до 2013 року), Руслан Андрійко (2013 - 2014). З 2014 року головою ВГО «Сокіл» є Юрій Черкашин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів