Поділитись:

Україна вимагає від Росії пояснити військову присутність на кордоні

П'ятниця, 11 лютого 2022, 17:55
Україна вимагає від Росії пояснити військову присутність на кордоні

Україна активувала механізм зниження ризиків ОБСЄ і звернулася до Росії у зв’язку з її військовою діяльністю поруч з кордонами України та в окупованому Криму.

Про це у твіттері написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом ІІІ Віденського документа, та звернулися до Російської Федерації з запитом надати детальні роз’яснення щодо військової діяльності у районах, прилеглих до території України та в тимчасово окупованому Криму», – йдеться в повідомленні.

Росія має надати відповідь протягом 48 годин. 

«Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь», – додав міністр.

9 лютого механізм зниження ризиків Віденського документа ОБСЄ активували країни Балтії, звернувшись до Білорусі через масштабні спільні з РФ військові навчання.

«У разі її відсутності або надання недостатньої чи неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та решти держав-учасниць Віденського документа щодо скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ повинна буде надати роз’яснення», – підсумував Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів