Поділитись:

Не ухвалили жодного документу: як пройшла Нормандська зустріч у Берліні

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:52
Не ухвалили жодного документу: як пройшла Нормандська зустріч у Берліні

У Берліні відбулися переговори на рівні політичних радників лідерів країн «Нормандської четвірки».

За результатами майже дев’ятигодинних переговорів політичні  радники лідерів країн «нормандської четвірки» не ухвалили жодного документу.

Це була друга зустріч з початку цього року. У перемовинах взяли участь представники Німеччини, Франції, України та Росії.

Про це на брифінгу заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Сьогодні всі сторони підтвердили, що налаштовані продовжувати переговори. Всі погодилися з тим, що необхідно розблокувати ТКГ. Ми не змогли дійти до будь-якого загального документа» – сказав він, додавши, що радники можуть найближчим часом провести ще одну зустріч.

Єрмак також висловив сподівання, що на найближчому засіданні ТКГ буде розглянуто питання законів, імплементації яких вимагають від України в рамках Мінських угод.

«Сподіваюся, що на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи будуть розглянуті закони, які передбачені Мінським форматом. У нас є кілька успішних кейсів, в т. ч. стосовно припинення вогню. І є впевненість, що ми досягнемо такого бажаного для всіх українців результату» – запевнив він.

За його словами, зустріч Нормандського формату на рівні міністрів зараз не обговорюється. Україна має бажання вийти на зустріч рівня лідерів, минаючи проміжні стадії.

«Про рівень міністрів ми навіть не говорили. Відбувається процес. Всі зацікавлені. Всі говорять про те, що дійсно потрібно підготувати та зробити можливою зустріч лідерів. Я не можу сказати конкретну дату. Ми точно зустрінемося з політрадниками, я думаю дуже скоро, ми ще не визначилися де, але ми будемо говорити» – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів