Поділитись:

Британія схвалила посилення санкцій проти Росії, які введуть у разі вторгнення в Україну

П'ятниця, 11 лютого 2022, 00:11
Британія схвалила посилення санкцій проти Росії, які введуть у разі вторгнення в Україну

Парламент Великої Британії схвалив посилені санкції проти Росії, які введуть у разі нового вторгнення сил РФ в Україну. Тепер вони зачіпають не лише безпосередньо пов'язані з агресією, а й наближені до російського уряду підприємства та структури.

Про це йдеться у повідомленні британського парламенту, пише Hromadske.ua

Уряд Великої Британії відтепер має повноваження вводити нові жорсткі санкції проти російських компаній і фізичних осіб у широкому діапазоні економічних і стратегічно значущих для РФ секторів: хімічному, оборонному, видобувній галузі, сфері інформаційно-комунікаційних технологій, галузі фінансових послуг тощо.

Окрім того, санкції вводитимуть не лише щодо тих, хто безпосередньо пов’язаний з дестабілізацією в Україні, а й проти пов’язаних з урядом Росії структур і підприємств, їхніх власників, директорів та довірених осіб.

Міністерка закордонних справ Ліз Трасс заявила, якщо Росія буде продовжувати свою агресію щодо України, «Велика Британія та її партнери без вагань діятимуть».

Видання ТАСС вказує, що цей пакет санкцій зачіпатиме майже всі сектори економіки Росії. Зокрема, за даними ЗМІ, під санкції можуть потрапити ті, хто надає фінпослуги, технології та ресурси, які можуть сприяти дестабілізації; має бізнес у Криму та на окупованих територіях Донбасу, отримує вигоду від російського уряду або надає йому підтримку тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів