Поділитись:

Радник Байдена вважає, що Росія може вторгнутися в Україну у будь-який момент

Понеділок, 07 лютого 2022, 05:27
Радник Байдена вважає, що Росія може вторгнутися в Україну у будь-який момент

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що дії Росії проти України можуть набути різних форм. За його словами, повномасштабне вторгнення може розпочатися будь-якого дня.

Таке він сказав в інтерв'ю низці американських ЗМІ, передають «Інтерфакс-Україна» та CNBC.

За словами Саллівана, дії Росії щодо України можуть набути безліч форм, серед яких анексія окупованого Донбасу, повномасштабне вторгнення або кібератаки та дестабілізація політичної ситуації.

Він додав, що США та союзники опрацьовують заходи, враховуючи різні сценарії розвитку подій навколо України.

На думку Вашингтона, ескалація ситуації навколо України може статися будь-якої миті, і накопичені на кордоні російські війська здатні на «значну військову операцію в Україні».

Водночас він наголосив, що наступ коштуватиме президенту РФ Володимиру Путіну «реальних стратегічних втрат».

Нагадаємо, нещодавно газета The Washington Post із посиланням на джерела серед військових США писала, що повномасштабне вторгнення Росії може призвести до захоплення Києва упродовж 2 днів та смерті 50 тисяч мирних жителів. За інформацією джерел видання, біля кордонів України вже 70% необхідних для наступу російських сил.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців не вірити «апокаліптичним прогнозам» і заявив, що Україна готова до будь-якого розвитку подій. 

«Це ворог має нас боятися, а не ми його», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів