Поділитись:

Шахраї видурили у трьох волинян понад 200 тисяч гривень

П'ятниця, 11 лютого 2022, 11:33
Шахраї видурили у трьох волинян понад 200 тисяч гривень

На Волині за вчорашню добу до поліції звернулись декілька громадян, які стали жертвами шахрайських схем.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

6 лютого невідома особа під приводом продажу криптовалюти через соціальну мережу заволоділа грошовими коштами жителя с. Вербка у сумі 3 390 гривень, які він перерахував на банківський рахунок.

Також надійшло звернення лучанки про те, що аферисти, під приводом купівлі верхнього одягу через інтернет-сайт, шахрайським методом заволоділи грошима у сумі понад 47 тисяч гривень, надіславши фішингове посилання, за яким отримали доступ до її банківської карти.

Про ще одну подію повідомив житель села Башова. Невідомий йому чоловік, представившись продавцем інтернет-магазину, шляхом зловживання довірою, заволодів коштами в сумі понад 163 тисячі гривень, які громадянин перерахував на банківську картку та інтернет-гаманець.

Звернення про подібні випадки у поліцію надходять чи не щодня. 

Перш за все, працівники поліції рекомендують не надсилати грошові кошти невідомим особам в мережі, а також не переходити за невідомими посиланнями, які можуть прокласти шлях шахраю до ваших банківських карток, або ж інших особистих даних. 

Водночас правоохоронці застерігають не піддаватись психологічному тиску під час дзвінків невідомих осіб під приводом «Ваш родич у біді», ретельно перевіряючи інформацію всіма можливими способами. 

Якщо ж ви стали жертвою шахрайської схеми, невідкладно звертайтеся у поліцію.

Нагадаємо, раніше судимий чоловік намагався ошукати 65-річну лучанку за схемою «Ваш родич у лікарні», проте потерпіла, яка вже була готова віддати йому 10 тисяч доларів, викрила його шахрайські наміри. Тоді зловмисник вирвав з її рук гроші, ударив кулаком в обличчя і втік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів