Поділитись:

Нова схема: шахраї видурюють кошти у волинян під приводом виплати «тисячі Зеленського» (відео)

Четвер, 06 січня 2022, 12:48
Нова схема: шахраї видурюють кошти у волинян під приводом виплати «тисячі Зеленського» (відео)

На Волині шахраї почали діяти за новою схемою: під приводом нарахування «тисячі Зеленського» отримують персональні банківські дані й знімають кошти з рахунків громадян.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Аферисти надсилають SMS і повідомляють, що громадяни можуть отримати свою виплату за вакцинацію проти COVID. Аби одержати кошти, необхідно перейти за вказаним посиланням, зазначити там свої персональні дані, номер банківської карти та CVV-код. 

«У такий спосіб зловмисники отримують доступ до вашої банківської карти, відповідно, поки ви не зрозуміли, що це шахраї, і не заблокували свої карти, вони швидко переводять всі наявні гроші, навіть кредитні, на інші рахунки. І замість того, щоб отримати кошти, громадяни залишаються ошуканими»,– розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук.

Юрій Сидорук, заступник начальника Луцького РУП, повідомив, що лише на території обслуговування управління вже зафіксовано вісім таких випадків. Найбільша сума збитків – близько 30 тисяч гривень. 

«Лучанин надав інформацію і коди доступу так званим співробітникам банку, після цього відразу в нього було знято з рахунка майже 30 тисяч гривень», – повідомив Юрій Сидорук.

Загалом на Волині вже зареєстровано близько 20 випадків шахрайств під приводом нарахування COVID-виплат. За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження, тривають заходи щодо встановлення зловмисників. 

Правоохоронці застерігають волинян від необдуманих дій та наголошують, що виплати за вакцинацію від COVID нараховують лише на віртуальні платіжні картки через застосунок «Дія». Саме у застосунку надається детальна інструкція щодо отримання цих коштів, слідуйте їй. 

Не переходьте за сумнівними посиланнями з повідомлень та не вводьте там свої дані; також не зазначайте персональну інформацію та дані банківських карток під час телефонних розмов.

Поліцейські закликають ігнорувати такі SMS й дзвінки та відразу блокувати абонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів