Поділитись:

У волинянина, який шукав житло, видурили 12 тисяч (відео)

Четвер, 27 січня 2022, 11:04
У волинянина, який шукав житло, видурили 12 тисяч (відео)

На Волині шахраї видурили в чоловіка, який хотів найняти житло, дванадцять тисяч гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області.

У середу, 26 січня, до правоохоронців звернувся ковельчанин із заявою про те, що його ошукали, коли він шукав квартиру для оренди на сайті безкоштовних оголошень.

Чоловік зателефонував на номер, вказаний в оголошенні, домовився про оренду квартири й сплатив завдаток у сумі 12 тисяч гривень. Однак після отримання коштів «орендодавці» на зв’язок більше не виходили.

За фактом вчинення шахрайських дій у поліції розпочали досудове розслідування.

Поліцейські радять, аби уникнути шахрайства при оренді житла:

  1. Постарайтеся перевірити історію квартири, що здається. Промоніторте адресу на сайтах оголошень про нерухомість, щоб зрозуміти, як давно шукають орендарів. Можливо, вдасться знайти відгуки про власників.
  2. Домовляйтеся про повний розрахунок за квартиру тільки в момент заїзду. Якщо власники наполягають на заставі або передоплаті – внесіть мінімально можливу суму.
  3. При добовій оренді не сплачуйте заставу або завдаток на карту. Пам'ятайте, що передоплата за ненадані послуги підвищує шанси шахраїв. Перевіряйте фотографії житла через пошук Google, щоб дізнатися, чи відповідають зображення вказаній адресі та об'єкту.

Нагадаємо, на Волині шахраї почали діяти за новою схемою: під приводом нарахування «тисячі Зеленського» отримують персональні банківські дані й знімають кошти з рахунків громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів