У Луцьку просять не витрачати бюджетні кошти «на всякого роду увіковічнення» (петиція)

Понеділок, 07 лютого 2022, 14:32

Фото ілюстративне

Лучанин звернувся до  влади міста з пропозицією не витрачати бюджетні кошти на «увіковічнення» імен жителів міста, які залишили певний слід в обласному центрі Волині.

Відповідну петицію розмістив на сайті E-Dem Олександр Шабала.

Зокрема, автор звернення згадав ім'я Миколи Голованя, на честь якого у Луцьку планують назвати вулицю і сквер.

«Скульптор Головань отримав звання "Почесний громадянин міста". Неодноразово в ФБ з'являлися чутки про у кримінальну справу проти нього за згвалтування малолітньої. Це не було спростовано. Окрім того вважаю не раціональним і незаконним використання бюджетних коштів і увіковічнення ім'я скульптора у вигляді створення скверів, перейменування вулиць тощо. Дуже багато лучан зробили для міста набагато більше і ніхто їх не згадує. Провести перевірку на факт участі Голованя в кримінальному злочині. У разі підтвердження цього факту позбавити його почесного звання "Почесний громадянин Луцька"!», – йдеться у тексті петиції.

Лучанин закликає не витрачати бюджетних коштів «на всякого роду "увіковічнення", створення пам'ятників, табличок політикам, чиновникам та іншим громадянам». Для цього, переконаний він, можна залучати кошти спонсорів і благодійні внески вдячних лучан.

«В час, коли бюджет не може забезпечити хворих дітей ліками, витрачати гроші на створення сумнівних ідолів – це злочин», – переконує автор звернення.

Лучанин  додав, що вулиці міста не варто перейменовувати на честь жодної людини.

Зауважимо, аби петицію розглянули у міськраді, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: