Поділитись:

Перші комплекти медалей зимових Олімпійських ігор – 2022

Субота, 05 лютого 2022, 22:35
Перші комплекти медалей зимових Олімпійських ігор – 2022

На Зимових Олімпійських іграх у Пекіні розіграли перші комплекти медалей. Норвегія очолила залік з двома золотими медалями.

Про це пише «Суспільне спорт».

Змагання відбулися в 11 видах спорту – гірськолижному спорті, біатлоні, лижних перегонах, кьорлінгу, лижній акробатиці, хокеї, санному спорті, шорттреку, стрибках з трампліна, сноубордингу, ковзанярському спорті.

Перші комплекти нагород були розіграні у біатлоні, лижних перегонах, шорттреку, стрибках з трампілну, ковзанярському спорті та лижній акробатиці. Загалом у перший день Олімпіади-2022 було розіграно шість комплектів нагород.

За підсумками медальних виступів першого змагального дня Олімпіади-2022 збірна України не здобула нагород. Зокрема у біатлоні, де у змішаній естафеті українці фінішували на 13-й позиції.

Найбільшу кількість медалей здобули представники збірної Норвегії. Крім «золота» у змішаній естафеті з біатлону, чемпіонкою Пекіну-2022 стала лижниця Тереза Йохауг.

Усі медалісти першого змагального дня Олімпіади-2022

  •     Лижні перемоги (скіатлон): 1. Тереза Йохауг (Норвегія), 2. Наталія Нєпряєва (ОКР), 3. Тереза Штадлобер (Австрія)
  •     Ковзанярський спорт (3000 метрів): 1. Ірене Схаутен (Нідерланди), 2. Франческа Лоллобриджида (Італія), 3. Ізабель Вайдеман (Канада)
  •     Біатлон (змішана естафета): 1. Норвегія, 2. Франція, 3. ОКР
  •     Стрибки з трампліна (нормальний трамплін): 1. Урса Богатай (Словенія), 2. Катаріна Альтхаус (Німеччина), 3. Ніка Кріжнар (Словенія)
  •     Фристайл (могул): 1. Вальтер Вальберг (Швеція), 2. Мікаель Кінґсбері (Канада), 3. Ікума Хорішіма (Японія)
  •     Шорттрек (змішаний турнір): 1. Китай, 2. Італія, 3. Угорщина

Очолює медальний залік збірна Норвегії – єдина команда, яка здобула два «золота» у перший змагальний день Олімпіади-2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів