Поділитись:

Не приїхали на Олімпіаду: чому демократичні лідери світу бойкотують Китай

П'ятниця, 04 лютого 2022, 09:49
Не приїхали на Олімпіаду: чому демократичні лідери світу бойкотують Китай

В Китаї сьогодні розпочинаються Зимові Олімпійські ігри – 2022. 

Однак, на них не буде офіційних представників США, Великобританії, Канади, Австралії, Литви та багатьох інших країн. Ці країни оголосили змаганням дипломатичний бойкот через порушення прав людини в Китаї. 

Почалася хвиля бойкотування Зимової Олімпіади із Сполучених Штатів. Як повідомляє Deutsche Welle, на початку грудня минулого року, після заяви Америки про бойкот олімпійських ігор, Китай погрожував, що за таке політичне рішення доведеться «заплатити». 

«Рішення США є порушенням принципу відсутності політики в спорті. США заплатять за свою хибну поведінку. Їх спроба завадити Іграм на ґрунті ідеологічних упереджень, що базуються на брехні і чутках, лиш виведе на чисту воду їх темні наміри», – заявив представник Міністерства закордонних справ КНР Чжао Ліцзянь.  

Проте бойкот не стосується самих збірних: спортсменів, тренерів та інших членів команд. До бойкоту зимових Олімпійських ігор — 2022 також приєднались Канада, Австралія та Велика Британія. Кожна з перерахованих країн назвала причиною бойкоту порушення прав людини в Китаї. Зокрема, вказують на «геноцид і злочини проти людства, скоєні Китаєм у Сінцзян-Уйгурському регіоні». КНР звинувачують у геноциді й нехтуванні правами уйгурського народу та інших етнічних і релігійних меншин.

31 січня 2022 року Американський фінансист і філантроп Джордж Сорос за кілька днів до відкриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні виступив із різкою критикою лідера компартії Китаю та голови КНР Сі Цзіньпіна, назвавши його «найбільшою загрозою для відкритих суспільств у наш час». Федеральне бюро розслідувань США закликає учасників зимової Олімпіади відмовитися від особистих смартфонів через загрозу кібератак з боку китайської влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
04 квітня 2024
01 лютого 2024
21 січня 2024
23 грудня 2023
10 грудня 2023
09 грудня 2023
06 листопада 2023
25 жовтня 2023
16 жовтня 2023