Поділитись:

Китай готує модифіковану ракету нового покоління до запуску у космос

Неділя, 23 січня 2022, 03:44
Китай готує модифіковану ракету нового покоління до запуску у космос

Китай планує здійснити запуск нової версії ракети-носія Чанчжен-8 (Великий похід-8) у період з кінця лютого до початку березня 2022 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Китайську аерокосмічну науково-технічну корпорацію (CASC) у суботу, 22 січня.

«Ракета-носій Чанчжен-8 у новій конфігурації здійснить свій перший політ у першому кварталі цього року», – йдеться у повідомленні CASC.

Зазначається, що для випробування ракети в новій конфігурації з неї було знято два прискорювачі.

Ракету було розроблено Китайським дослідницьким інститутом ракетної техніки (CALT), дочірнім підприємством CASC. Вона здатна виводити на сонячно-синхронну орбіту заввишки 700 км корисне навантаження масою близько 4,5 тонни.

Планується, що перший ступінь двоступеневої ракети-носія Чанчжен-8 у майбутньому стане багаторазовим завдяки технології управління ракетною тягою, схожою на ту, що використовується під час посадки на плавучу платформу першого ступеня ракети-носія компанії SpaceX Falcon 9.

Перший політ Чанчжен-8 було здійснено 22 грудня 2020 року зі стартового майданчика космодрому Веньчань на острові Хайнань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів