Поділитись:

Через два роки у космосі побудують кіностудію

П'ятниця, 21 січня 2022, 07:46
Через два роки у космосі побудують кіностудію

Компанія Space Entertainment Enterprise (S.E.E) оприлюднила плани будівництва модуля космічної станції, призначеного для знімання фільмів, телевізійних, музичних та спортивних заходів в умовах мікрогравітації на низькій орбіті (від 160 до 2000 км). Будівництво планують закінчити до грудня 2024 року.

Про це пише Суспільне.

SEE-1 встановлять на комерційній космічній станції Axiom Station, яка буде прикріплена до чинної Міжнародної космічної станції – а потім вирушить на орбіту самостійно. S.E.E. має намір виробляти в модулі власний контент та проводити заходи, а також надавати його третім сторонам.

«Від Жюля Верна до Зоряного шляху науково-фантастичні розваги надихають мільйони людей по всьому світу мріяти про майбутнє, – сказав головний операційний директор SEE Річард Джонстон, – створення розважального центру нового покоління в космосі відкриває незліченні двері для створення неймовірного нового контенту і втілення цих мрій у реальність».

Введення в експлуатацію SEE-1 заплановано на грудень 2024 року, на початку монтажу станції Axiom на орбіті. Коли початкову конфігурацію станції буде завершено і вона буде готова до відділення від МКС у 2028 році, студійний модуль становитиме одну п'яту від загального обсягу станції.

Співзасновниками S.E.E. є Олена та Дмитро Лесневські, які також є співпродюсерами першого в історії Голлівуду фільму Тома Круза, знятого у відкритому космосі. Нині компанія веде переговори з інвесторами та комерційними партнерами щодо проєкту, і найближчим часом планується провести додатковий раунд збору коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів