Поділитись:

Ракета SpaceX запустила в космос український супутник «Січ 2-30» (відео)

П'ятниця, 14 січня 2022, 00:16
Ракета SpaceX запустила в космос український супутник «Січ 2-30» (відео)

Ракету Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска запустили у небо, щоб доставити на орбіту новий український супутник «Січ-2-30». Запуск відбувся з бази космічних сил США на мисі Канаверал.

Про це повідомили у SpaceX.

Цей супутник розробляли в рамках національної космічної програми України. Він призначений для отримання цифрових зображень на поверхні Землі з роздільною здатністю до 7,8 метра і смугою охоплення місцевості, що дорівнює 46,6 км.

Запуск в космос відбувся 13 січня 2022 року приблизно о 17:26 за київським часом.

Голова Державного космічного агентства Україн Володимир Тафтай зазначив, що супутник проводитиме моніторинг використання земель, рослинності, лісових і водних ресурсів, ліквідацію наслідків стихійних лих. Тобто це супутник для цивільних задач. При цьому він дасть змогу й отримувати досить якісні дані про створення інженерних споруд, переміщення військової техніки та кораблів тощо.

«Січ-2-30» – це перший за 11 років власний супутник України на орбіті. Ми вже підготували проєкт космічної програми, яка передбачає створення угруповання з восьми українських супутників на орбіті до 2025 року. Запуск супутника «Січ-2-30» – це крок для повернення України в космос. Ми зробили все для того, аби цей крок був вдалим», – наголосив Тафтай.

Нагадаємо, що раніше український літак «Руслан» авіакомпанії «Антонов» перевіз з Європи до США турецький супутник зв’язку для запуску компанією SpaceX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів