Поділитись:

Український літак «Руслан» доставив турецький супутник для компанії SpaceX (фото)

П'ятниця, 07 січня 2022, 04:21

Український літак «Руслан» авіакомпанії «Антонов» перевіз з Європи до США турецький супутник зв’язку для запуску компанією SpaceX.

Про це повідомила пресслужба держпідприємства «Антонов» у Фейсбук.

Новий турецький телекомунікаційний супутник Turksat 5B відправили з Тулузи у Францію. Транспортували його у співпраці з відділом Bollore Logistics Space в Тулузі.

Зазначається, що «Руслан» є єдиним літаком, здатним транспортувати такі унікальні контейнери, оскільки вони розроблені Airbus Defense and Space спеціально для перевезення літаком типу АН-124-100.

Загальна вага вантажу – 60 тонн. Його габарити: довжина – 14,69 м, ширина – 5,45 м, висота – 4,36 м.

Для завантаження та розвантаження разом із бортовим краном використовувався зовнішній кран, а також інше спеціальне обладнання, розроблене та виготовлене спеціалістами підприємства «Антонов».

 

SpaceX запустив Turksat 5B 18 грудня на замовлення Туреччини з мису Канаверал, де розташований майданчик для запуску космічних кораблів. Цей супутник стане найпотужнішим для країни та забезпечуватиме широкий діапазон зв’язку не лише для Туреччини, а й для сусідніх держав протягом 35 років.

А ще авіакомпанія «Антонов» наголосила, що наразі є світовим лідером у повітряному перевезенні вантажів для аерокосмічної галузі. Так, протягом кількох останніх місяців виконали три перевезення з постачання компонентів супутників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів