Поділитись:

Стрілянина у Дніпрі – перша подібна трагедія за всю історію Нацгвардії України (відео)

Четвер, 03 лютого 2022, 19:37
Стрілянина у Дніпрі – перша подібна трагедія за всю історію Нацгвардії України (відео)

Після розстрілу караулу в Дніпрі, в підрозділі, що охороняв «режимне» підприємство Південмаш – Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку, хоча служба була справою усього його життя. Служба в тилу і служба на передовій, до якої прикута уся увага командування – це як два різних виміри. Мова не про дисципліну, а про підхід до служби.

Випадок у Дніпрі – перший за всю історію Національної гвардії. Про поведінку військового, що скоїв стрілянину: одна справа – стріляти у ймовірних кривдників, але при чому тут цивільна жінка. Тут вже не йдеться про нестатутні відносини. Сьогодні люди знають, чому йдуть на службу і вона більш комфортна. В підрозділах немає такого підґрунтя для «дідівщини», яка була в радянські часи. І – так безжалісно не стріляють навіть у ворога на фронті. Ми бачимо «ігрову поведінку» зі зброєю в руках.

Варто визнати – військові підрозділи – це розріз суспільства, там є усі його прошарки, усі переваги і недоліки. Батьки дітей, які загинули на службі, безумовно мають право знати і вимагати правду. І все ж – питання до командирів: хто і як формував цей караул. Керувати людьми і призначати відповідальних – це окрема наука. В програмі «Прайм Тайм» – полковник МВС Павло Алєксєєнко.

Деталі – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів